Travel

Tromssa

Terkut helteisestä pohjoisesta! Kotiuduimme pari viikkoa sitten Norjan autoreissulta ja kesälomatkin on nyt lusittu. Ajoimme poikaystäväni kanssa Tromssaan ja Senjan saarelle Pohjois-Norjaan. Norjan puolella vietimme kaksi yötä ja hieman alle kolme päivää. Kävin Norjassa ensimmäistä kertaa viime vuonna, kun teimme samantyylisen reissun, joka tosin suuntautui hieman kauemmas Lofooteille. Koska Lofootit oli siis jo kertaalleen “nähty” (okei, ainakin pieni pintaraapaisu niistä!), päätimme tänä vuonna sekä useiden suositusten vuoksi suunnata Senjan saarelle. Ensimmäiseksi yöksi varasimme majoituksen Tromssaan, jonne ajoimmekin melko suoraan. Kaupunki ei jättänyt erityisen järisyttävää ensivaikutelmaa, mihin vaikutti varmasti paljon myös sään pilvisyys.

Saavuimme Tromssaan noin viiden aikaan ja käytimme loppupäivän keskustan aluetta kierrellen sekä tietysti ruokaillen, mikä kuuluukin aina oleellisesti meidän reissuihin : ) Olin alunperin suunnitellut, että kävisimme katselemassa maisemia Fjellheisenin vaijerihissillä (onko se sana?), mutta koska sää oli niin pilvinen ja budjettimme pieni niin jätimme tämän väliin, en usko että sieltä olisi tuolla kelillä nähnyt oikeastaan mitään. Yövyimme Scandic Grand Tromsø -hotellissa, joka oli perus Scandic-tasoa maittavalla aamiaisella sekä keskeisellä sijainnilla. Voin siis suositella, jos kaipaa hotellimajoitusta Tromssasta. Auton saimme pysäköityä läheiseen ostoskeskuksen parkkihalliin, yhden yön pysäköinnistä maksoimme hieman yli 20 euroa.

Tämä pieni satama-alue oli mun suosikki koko kaupungista; värikkäät talot ja veneet sekä vuoret taustalla kuvastivat ihanasti norjalaista tunnelmaa.

Tää kauppa oli tosi kiva! Hyviä merkkejä ja tietysti juuri alennusmyynnit. Jos tulet Tromssaan shoppailemaan, ihan must. Me ei oltu shoppailumatkalla, joten tyydyttiin ihastelemaan päällisin puolin, ja lisäksi löysin uuden (kaukaisen) laukkuhaaveen listalle…

Tromssan keskusta oli melko pieni, näkymät veden äärellä olivat tietysti ihania, mutta tosiaan tuo pilvisyys vaikutti ainakin siihen, ettei kaupunki suoraan sanottuna näyttänyt kovin kauniilta. Ihan mukava norjalainen kaupunkikokemus silti : ) Kaupungin ehkä tunnetuin nähtävyys, “arktinen katedraali”, sijaitsi sillan toisella puolella. Ajoimme sen ohi, mutta emme kokeneet tarvetta käydä katsomassa sitä lähempää.

Olimme tietoisia siitä, että Norjan hintataso on korkea, mutta suoraan sanottuna emme siitä, että niin korkea. Olimme tutkineet TripAdvisorista valmiiksi ravintolasuosituksia, ja päätyneet joko sushiravintola Suviin tai Kitchen & Table -nimiseen ravintolaan, joka sijaitsi hotellin toisessa kerroksessa. Pitkän ajomatkan jälkeen ei jostain syystä tehnyt mieli sushia, joten päädyimme jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Paikalla kuitenkin järkytyimme, kun ravintolan hampurilaisannoksista (jotka olivat ainoita saatavilla) olisi joutunut pulittamaan hieman yli 30 euroa. Tämä ei ihan sopinut jo alunperin pieneen budjettiimme, joten päädyimme etsimään edes hieman kohtuuhintaisempaa vaihtoehtoa. Lopulta astelimmekin perheravintolan näköiseen Da Pinocchioon, joka tarjosi italialaista ruokaa. Myös pizzoista joutui maksamaan lähes poikkeuksetta 20 euroa, mutta onneksi ne olivat kuitenkin hyviä. Hintatasosta saimme järkyttyä kerta toisensa jälkeen myös pienillä “eväsostoksilla” ruokakaupoissa. Suosittelenkin varautumaan hyvillä eväillä ja ruoilla jo Suomen puolelta : D Harmi, että meidän eväsvarastomme eivät ihan koko reissulle riittäneet.

Tromssan pysähdys jäikin meidän kohdallamme todella lyhyeksi, kun lähdimme jo seuraavana aamuna ajamaan kohti Senjaa. Emme siis kokeneet, että siellä olisi ollut meille enää enempää nähtävää. Jos matkailet Pohjois-Norjassa, voi Tromssa olla ihan potentiaalinen ja mukava kaupunkikohde tai yöpymispaikka, mutta ainakaan tämän pintaraapaisun perusteella en suosittele sinne matkustamista kovinkaan kauempaa.

Senjan saaresta, vuorelle vaeltamisesta ja reitistämme kirjoittelen piakkoin erillisessä postauksessa, niitä voinkin todella suositella! : )

 

Terkuin,

 

// English: A few weeks ago we arrived home from our road trip to Norway! We started the trip in Tromsø and then continued to the final destination, the island of Senja. This post is about the day/evening we spent in Tromsø. The weather was really cloudy and a bit rainy, which might have affected our feelings about the city. It wasn’t that beautiful and we didn’t find very much to do, so we only strolled around the city and ate at a restaurant, then left the next morning. We were also quite surprised that the price level in Norway was that high, even though we already knew what to expect, at least a bit. I will later write about Senja, our route and mountains, which were amazing and definitely worth their own posts. -Vilma

6

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.