New York,  Travel

Chinese New Year

Kevät on osoittautunut erinomaiseksi ajaksi asua New Yorkissa: täällä tapahtuu todella paljon! (Okei, niin tietysti aina, mutta tälle ajalle tuntuu sattuvan erityisen paljon kivaa nähtävää) Tänä viikonloppuna kaupungin kiinalaiset korttelit valtasi kiinalaisen uuden vuoden paraati, joka kulki ensin alas pitkin Mott Streetiä palaten sitten takaisin ylemmäs pitkin Chrystie Streetiä. Olin jo etukäteen päättänyt käydä kuvaamassa paraatia. En päässyt lähtemään ihan yhtä ajoissa kuin olin suunnitellut, joten näin vain paraatin loppuosaa, mutta en joutunut pettymään; kokemus oli todella mielenkiintoinen.

Aluksi löysin tieni eteläisemmän Chinatownin pieniin kortteleihin, jotka tulvivat ihmisiä: väenpaljous oli jopa hieman ahdistavaa. Eräs väkijoukko myös joutui “jumiin” aitojen väliin ja alkoi huutaa poliisilta apua, että he avaisivat aidat. Poliisit vain hetkauttivat olkapäitään todeten, etteivät voi avata portteja.

Onneksi löysin kuitenkin hieman väljemmille vesille, josta myös näin paraatia lähempää. Jos joskus satut Nykiin paraatin aikoihin, voin ainakin tämän kokemuksen perusteella suositella Kimlau Squarea tähyilypaikaksi.

Olin odottanut paraatilta todella näyttäviä ja suuria asuja sekä värikkäitä lohikäärmeitä. Niitä toki näkyikin, mutta ei ehkä aivan niin suuressa mittakaavassa. Paraati ei myöskään ollut niin tiivis kuin kuvittelin, liikennejärjestelyjen vuoksi osallistujien välillä oli melko pitkiäkin taukoja. Kaikista parasta oli kuitenkin nähdä paraatiin osallistuvien onnelliset ilmeet ja iloiset uudenvuoden toivotukset, heidän tunnelmansa todella nousi kattoon, mitä olikin aivan liikuttavaa seurata 🙂

Lopuksi tietysti suuntasin myöhäiselle lounaalle Chinatownin erääseen kiinalaiseen ravintolaan. Sellaisia tunnelmia tällä kertaa!

Terkuin,

// English: So last weekend I went to Chinatown to see the Chinese New Year Parade 2019! The neighbourhood was filled with happy and dancing parade participants, as well as a bunch of travellers and New Yorkers who had arrived to see the parade. It was hectic but definitely worth the while!

5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.