New York,  Travel

Roosevelt Island

Hetki sitten pääsin toteuttamaan taas uuden rastin New York checklistiltäni: nimittäin Roosevelt Islandin. Roosevelt Island on saari Manhattanin itäpuolella, kyseisen kaupunginosan sekä Queensin välissä. Olen lukenut, että saari on sangen aliarvostettu myös paikallisten keskuudessa, eivätkä he välttämättä edes osaa näyttää sen sijaintia kartalla niin kysyttäessä. Olen kuitenkin ymmärtänyt sen olevan myös todellinen helmi, joka täytyi tietysti itse kokea.

Queensboro Bridge

Rooseveltin saarelle pääsee Manhattanilta F-metrolla tai Roosevelt Island Tramilla, josta näkee ihanasti maisemia eri ilmansuuntiin. Kyseinen tram tai vaijerihissi (mietin tämän suomentamista varmaan ikuisuuden, kuinka vaikea sana voi olla?) lähtee 59. kadun ja toisen avenuen kulmasta ja siihen kelpaa tavallinen Metrocard. Miksi siis käyttää maanalaista, kun vaijerihissillä pääsee ihailemaan maisemia todella helposti ja edullisesti!

Vaijerihissimatka taittui kätevästi, matkustimme arki-iltapäivällä emmekä joutuneet pahemmin jonottamaan. Saarelle saavuttuamme kohtasimme rauhallisen ja rennon – ehkä jopa hieman kummallisen – ilmapiirin. Lähdimme tutkimaan saaren eteläpuolta, tarkoituksena ei ollut koluta koko ympäristöä kerralla vaan jättää nähtävää myös seuraaville kerroille. Ensimmäiseksi törmäsimme Cornell Tech -kampukseen ja sen kautta päädyimme Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Parkiin. Tässä vaiheessa alkoi valjeta, miksi saaren tunnelma oli ensivaikutelmalta hieman outo. Täällähän oli hiljaista! Muutamia auringosta nauttivia paikallisia lukuunottamatta tuntui, kuin olisimme olleet ainoat ihmiset koko saarella. Eläimiä kyllä näkyi: pieni cat sanctuary sekä paljon kanadanhanhia ja oravia. Mutta missä oli Manhattanin hälinä? Autojen äänet ja kiireessä juoksevat väkijoukot olivat yhtäkkiä kaikonneet ympäriltämme. Vain viidessä minuutissa olimme päässeet Upper East Siden vilskeestä tuonne eriskummalliselle saarelle, jossa maailma tuntui pysähtyneen.

Hiljaisuus ei tehnyt yhtään huonoa Manhattanin keskeltä, mutta emme silti vielä lähteneet tutkimaan saaren pohjoisosia. Se jäänee seuraavalle kerralle, mikä onkin toivottavasti jo tässä kuussa, kun saaren valtaa kirsikankukkien juhla Cherry Blossom Festival. Ehkä silloin maisemat ovat jo hieman värikkäämmät 🙂 Voin myös kuvitella, että saari on kesällä paljon vilkkaampi: vapaat puistoalueet tuntuivat kutsuvan auringonpalvojia.

Rantaviivalta voi ihailla skylinea sekä Manhattanin, että Queensin suuntiin.
Historiallinen isorokkosairaala saaren eteläkärjessä

Jos haluat kokea New Yorkin matkallasi jotain hieman erilaista ja nähdä Manhattanin upean skylinen helposti mutta edullisesti, suosittelen ehdottomasti vierailua Roosevelt Islandilla!

Ensi kertaan,

5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.